jamie
Jamie Nee Maker/Activist/Symbioot
Autonoom
Jamie Nee (Jamie Stulen) is een maker uit Den Helder en heeft een atelier in Utrecht . Jamie verhoudt zich naar verhalen rondom Ecologie, Symbiose, Kringlopen, Zelfvoorzienendheid, Regeneratieve Cultuur, Permacultuur, Tuinieren, Microleven en soms Natuurkunde.  Hij ziet zichzelf als ecosysteem ingenieur en symbioot, in feite wat mensen sowieso zijn maar volgens hem moet dit terug-geclaimd worden. 

De missie waar langzaam aan gebouwd wordt is mensen aanwijzingen geven om weer 'met opzet symbiotisch' te worden, tools in handen geven om hun eigen voedsel te produceren, dat begint dan ook vaak met compost.

Het Wormenparadijs is een van de meest opvallende projecten: Een compostbak waar mensen thuis kunnen gaan samenwonen met een ecosysteem. Een soort externe darm waar iedereen zelf diens eigen GFT/organisch afval (ca. 80kg per jaar per persoon) kan upcyclen tot heerlijk geurende levende compost. De wormencompost is een intersectie tussen kunstzinnige en spirituele vorming, symbiose, huishouden, klimaatadaptatie, regeneratieve cultuur.

Samen met bevriende biologen, tuinders, compostmakers en activisten komen we samen steeds dieper in de materie. De materie is een oeroud principe, maar een piepjong onderzoeksgebied, een revolutie. 

De kennis over wormen, compost, planten, zwammen, permacultuur en regeneratie wordt via workshops gedeeld. Houd daarvoor de instagram @atelier_jamienee in de gaten.


Designwerk
Jamie is de trotse designer van het Utrechtse vandeStreek Bier sinds 2015. Hij ontwikkelde het concept en voor de 'Playground Serie' die uitendelijk resulteerde in de Playground Non Alcoholic IPA, alomvertegenwoordigd in Nederland maar inmiddels ook door bouwt aan internationale bekendheid. Ieder jaar brengt hij een serie artworks uit waarbij het hoofddoel ontdekken is. 2021 ging over het ontdekken van tekenen onder invloed van LSD. 2022 ging over wat zich nou eigenlijk precies afspeelt in de Eukaryotische cel. En 2023 gaat over Kwuantumnatuurkunde. 

Verder staat Jamie altijd open voor designsamenwerkingen voor illustratie, grafisch ontwerp, in het verleden vaak met warm netwerk maar ook soms op aanvraag vanuit verwachte en onverwachte hoeken. 
Bereik mij
Verstuur
Contactinformatie
Telefoon: +31 (0) 643 123 704
E-mail: info@jamienee.com
Adres: Vlampijpstraat 84
3534 AR Utrecht
Kvk: 60010514
BTW: NL000000000000000
Bedrijf + Educatie
2014: Atelier Jamie Nee
Vlampijpstraat 84 / 3534AR / Utrecht
Kvk: 60010514

2015: HKU University of the Arts Utrecht,
Bachelor of Arts: Illustration

2019: BAK public studies: Art and Politics
Rizosfeer