- Jamie Nee

Overzicht
17-05-2021

start woonlaag
Het gaas heeft grote gaten dus als je niet de kans verkleind dat er straks allemaal compost doorheen valt dan valt alles er doorheen.

Een laag dik karton op deze manier helpt al flink. Je compost en de wormen blijven beter in de woonlaag. Karton vergaat niet zo snel dus na 2-3 maanden doet het nog steeds hun werk. 2-3 maanden is ongeveer de tijd dat een laag gecomposteerd is, afhankelijk van het seizoen. 

Als je voor het eerst een laag start en je moet je wormen nog toevoegen doe dan een iets dikkere laag karton. Zodat je het gaas niet meer ziet.

Tip 1: Verzamel je GFT een week of 2 weken en voer dan een mengsel aan je wormen.
Tip 2: Snipper of snij je GFT klein voordat je het aan de wormen geeft. Of zorg dat je je gft al kleinmaakt voordat je het in je verzamelbak stopt
Tip 3: Meng ook 20% houtsnippers door je verzamelde GFT afval voordat je de wormen gaat voeren.


Gooi je mengsel op je laag karton. ongeveer 3 tot 6 centimeter is al voldoende voor de wormen om even zoet te zijn. Het voorkomt ook fruitvliegjes want als de wormen het niet zo snel opkunnen dan slaan de vliegjes toe.

Verdeel het mengsel geleidelijk over de laag.
Dek het geheel weer af met gesnipperd karton, het voorkomt dat de bovenste laag uitdroogt en daardoor blijft het vochtig en kunnen de wormen alles wat je erin gooit lekker opknagen, nevel of spray de kartonsnippers eventueel nog een beetje vochtig.

KLAAR!