activisme
Jamie ‘Extinction Rebellion’ Nee
Jamie ‘Jongeren X Naturalis’ Nee
We maakten als klimaatjongeren samen met Naturalis een MANIFEST die u, nu u hier toch bent, even kunt lezen en ondertekenen. Dit manifest is geadresseerd aan het nieuwe kabinet die in 2021 zal formeren. Het is gemaakt omdat onze regering zich niet aan internationale richtlijnen houdt en zich daardoor al decennia niet aan haar zorgplicht houd om ons land gezond en onze planeet leefbaar te houden.
Jamie ‘Amelisweerd’ Nee
Amelisweerd is het rivierbos ten oosten van Utrecht. Een ruime 800 bomen waarvan een paar eeuwenoud zijn staan op de kaplijst om de A27 van een extra rijstrook te voorzien. De tijdwinst voor automobilisten is minimaal en onderzoek wijst uit dat het fileproblemen niet worden opgelost door verbreding van de weg. Echter een lagere maximum snelheid invoeren wel. Ring van Utrecht moet naar 80 km per uur en Amelisweerd. Kijk op www.ikgadeboomin.org
Jamie ‘クジラのおなら ’ Nee
Walvispoep is essentieel voor leven op aarde. Door het circulaire fenomeen 'The Whale Pump' zorgt de Walvis voor hun eigen voedselkringloop, dit is een natuurlijke feedback-loop. Vanuit dit idee ontstonden er een aantal beelden met een activistische inslag. De beelden krijgen meer kracht door de woordspeling. 'Soy' is Spaans voor 'Ik ben' (een heilig boontje) Excrement = Poep!
Jamie ‘Anti Kapitalist’ Nee
Niet-gepubliceerd beeld wat ik maakte als pitch. Over de 'Klik en Klus Maatschappij'. Denk daarbij aan maaltijdbezorgers die op zzp-basis bezorgen en daardoor geen arbeidersrechten hebben maar ondernemersrechten. Ondernemersrechten zijn veel minder gunstig. Grote techbedrijven stelen hierdoor sociale zekerheid weg bij de werkende klasse.